Коли епідемія коронавірусу тільки почалася, в інтернеті з'явилися обіцянки вилікувати COVID-19 за один день. Зараз їх менше, але залишається питання: чи можливо таке хоча б в принципі?

На це питання в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» відповідає терапевт, фітотерапевт, письменник і медичний блогер Борис Скачко.

«Все це фейки. Річ у тім, що, коли новий вірус потрапляє в організм, включається імунна система, але на це потрібен час. При грипі вона включається на третю добу, а при коронавірусній інфекції - на п'яту-сьому. Організм, на жаль, реагує на коронавірус недостатньо активно», - розповідає експерт.

Тому вилікувати COVID-19 швидше, ніж за цей термін, принципово неможливо. За словами Скачка, ці способи нагадують боротьбу з головним болем за допомогою гільйотини.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Щоб реально вилікувати хворобу, потрібно допомогти імунній системі перемогти її. Вона повинна для цього виробити достатню кількість антитіл. Система сама зробить все, що потрібно, а справа людини - допомогти їй у цьому», - пояснює Борис Скачко.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповів, чому при хворобі не можна штучно збивати температуру - вона повинна знизитися сама.

А ректор НМУ імені Богомольця Катерина Амосова порадила при коронавірусної інфекції в першу чергу контролювати сатурацію.