Правила використання захисної маски в часи коронавірусної епідемії озвучив у програмі «Що далі» на каналі «Знай24» Борис Скачко, терапевт, фітотерапевт, письменник і медичний блогер.

Гість програми пояснив, яка взаємозалежність існує між вологою та захистом від коронавірусу. Якщо людина підтримує нормальний водний баланс, то її маска залишається на тривалий час вологою. На її тканині осідають не лише частки слини чи слизу, але й вірус. Якщо ж маска суха, то він звільняється та з вдихом потрапляє в організм людини.

Далі Скачко дає певні рекомендації українцям щодо правильного використання маски. Передусім йдеться про сам захисний засіб: він має мати не 1 шар, а 2-3 обов’язково. «У цьому випадку це надійний захист на найближчі 3-4 години», - запевняє терапевт.

Але маска також потребує постійного догляду з боку її носія, аби справно виконувати свої захисні функції. Так, медик вказує, що за високих температур, зокрема 56 градусів мінімум, вірус не живе. Отже, стару маску можна зробити новою, знищивши частинки вірусу у волозі за допомогою праски чи пральної машинки. «Маска знову чиста і невинна, ви знову можете її використовувати як засіб захисту», - запевняє він.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У разі відсутності в тій чи іншій ситуації маски згодиться, вважає Скачко, навіть доволі щільний за своєю структурою шарф. Він ж бо здатен певний час затримувати вірус так само, як і медична маска.

Нагадаємо, терапевт розповів, чому не можна збивати температуру.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Донський розповів про сценарії розвитку ситуації з коронавірусом.