Журналістка Катерина Котенкова в програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, яких цін на нафтопродукти очікувати українцям, а також пояснила, чому буде підніматися вартість проїзду в громадському транспорті.

Вона розповіла, що незважаючи на те, що Суецький канал уже розблоковано і ціна на нафту трохи опустилася, зниження вартості нафтопродуктів на українських заправках експерти не очікують. Експерти кажуть, що якщо не буде якихось катаклізмів, то роздрібні ціни можуть ще підвищитися в межах 30-50 копійок на літрі і на цьому зростання повинно зупинитися.

«Правда, є одне «але». Може бути таке, що поставок в Україну дизельного палива і скрапленого газу виробництва заводів "Роснефти" в квітні не буде. Це внесе певну напруженість на ринку, особливо щодо зрідженого газу, запаси якого невеликі. Загалом, ціни на дизельне пальне можуть зрости через зміну схеми поставок», - каже Котенкова.

Орієнтовно ціна може вирости ще на гривню на літрі. А ось ціни на автогаз в найближчий тиждень можуть знизитися на 30-50 копійок через зниження оптових цін. Вона також розповіла про майбутнє підвищення цін на проїзд в громадському транспорті.

«Проїзд у транспорті підвищують через карантин. Місцева влада вимагає від перевізників дотримуватися обмеження за кількістю пасажирів у салонах, ось ціни і підвищують. Що стосується Києва, то перевізники кажуть, що робота в умовах карантинних обмежень вкрай збитковою. Їм зараз дозволили перевозити 22 пасажира в салоні. Тому вони вимагають підвищити вартість проїзду з 8 до 10 грн на 30-40% київських маршрутах. При цьому вони стверджують, що навіть при такій ціні за проїзд вони не зможуть покрити витрати на паливо», - розповіла Котенкова.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Вона зазначила, що це вирішуватиме місцева влада. Можливо, перевізники виб'ють собі прямі дотації на період карантину та вдасться обійтися без підвищення тарифів. При цьому, швидше за все, схожа ситуація виникне і в інших містах, де влада ввела обмеження. Тому, за словами Котенкової, тарифи підвищать, це справа часу.

Нагадаємо, Котенкова розповіла, які пенсії українців чекають в майбутньому.

Раніше Знай. ua повідомляв, що Сушко розповів про хід реформи децентралізації.