Політичний оглядач, експерт Українського інституту політики Руслан Бізяєв у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чому не вийде звільнити виконувача обов'язків міністра енергетики Юрія Вітренка.

«Звільнити Вітренка просто так зараз не вийде. Треба буде звільняти його безпосереднього керівника – прем'єр-міністра Шмигаля», - говорить експерт.

Він зазначив, що прем'єр не виконав жодної зі своїх обіцянок, і на цьому тлі діяльність того чи іншого міністра стає вторинною.

«Жоден пункт із програми Дениса Шмигаля зараз по факту не виконаний або виконаний частково, або виконані ті пункти, які не впливають на стратегію економічного виживання України. Тому що назвати слово «розвиток» у мене язик не повертається. Політика – це командний вид спорту. Виграє команда, як відомо, а програє тренер. У даному випадку тренер цієї команди – тобто прем'єр-міністр – програв», - сказав Бізяєв.

За його словами, чутки про відставку Вітренка і взагалі його відставка вигідні силам, які хочуть, щоб почалася криза в Кабміні.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

«Криза в Кабміні автоматично перекинеться на Верховну Раду, Верховна Рада змушена буде якось реагувати. І враховуючи, що там зараз досить сильні відцентрові тенденції, це може привести до дострокових парламентських виборів», - резюмував експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Макаренко пояснив, чому в Україні діра в бюджеті.

Також Знай.uа повідомляв, що Загородній розповів, які питання можуть бути винесені на референдум.