Є ймовірність, що Україна зніме заборону на вивезення деревини виключно для країн ЄС. Нагадаємо, що Верховною Радою в 2015 році був прийнятий закон, що забороняє на 10 років експорт лісоматеріалів в необробленому вигляді.

Журналістка Любов Завальнюк в програмі «Суть событий» для каналу Знай24 розповіла про проблему стосовно вирубки лісів і зняття мораторію на експорт «кругляка».

«Про цю новину написало всього одне видання, але розклад був зрозумілий відразу. Нас вирішили не просто пограбувати, а розорити. Чому мовчать ЗМІ? Де радість на обличчях чиновників? Я ось подумала – тишу люблять гроші і щастя. Так кому гроші, а кому щастя?», - зазначила Завальнюк.

За словами журналістки, Україна може зняти заборону на імпорт необробленої деревини виключно для країн ЄС після того як забезпечить прозорість на внутрішньому ринку.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Щастя, в даному випадку, для країн ЄС, які після введення мораторію були змушені купувати наш «кругляк» на чорному ринку. Але це великий «секрет». Якщо раніше на вирубці лісів грілися тільки деякі, то тепер будуть грітися обрані», - сказала Завальнюк.

Журналістка зазначила, що лісів в Україні багато і нашу деревину вирубували практично скрізь. За фактом, вони будуть рубати наші ліси нашими ж руками, тільки користь буде не нам. Аукціони будуть прозорі, але все одно будуть і свої монополісти, які в вигоду собі продадуть ліса.

Нагадаємо, Знай.ua публікував розповідь Котенкової, як можуть зрости ціни на проїзд в громадському транспорті.

Раніше Знай.ua поширював заяву Котенкової, що МВФ наполягає на тому, щоб досягти балансу на ринку.