30 березня під час виступу у Верховній Раді головнокомандуючий ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що Росія нарощує військову силу на кордонах з Україною.

Військовий експерт, політолог і голова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов у власній програмі «Политика наизнанку» розповів про актуальні події навколо накопичення російських військ на кордонах з Україною.

«Аналітичний відділ громадської ініціативи «Права справа» поставив під сумнів інформацію Головного розвідувального управління Міністерства оборони щодо концентрації 28 батальйонів, які розгорнуті на кордонах України, плюс можливе додаткове розгортання ще 25 батальйонно-тактичних груп», - почав Снєгирьов.

Експерт зазначив, що аналітичний відділ ГІ «Права справа» оприлюднив інформацію про 28 батальйонно-тактичних груп ще 1 липня 2020 року. Також Снєгирьов додав, що за інформацією розвідувального управління, яка була оприлюднена головнокомандувачем Русланом Хомчаком, кількість особового складу першого і другого армійських корпусів налічує 28 тисяч осіб.

Для порівняння, 30 листопада 2020 року Головне розвідувальне управління Міністерства оборони повідомило про те, що в першому і другому армійських корпусах зосереджено 35,5 тисяч особового складу, з урахуванням російських військовослужбовців.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Тоді ми поставили під сумнів інформацію про збільшення кількості особового складу першого та другого армійських корпусів й інформацію стосовно додаткових батальйонно-тактичних груп на кордонах з Україною. Цікава реакція офіційних структур», - сказав Снєгирьов.

За словами політолога, віце-прем’єр-міністр Олексій Резніков повідомив про те, що шанси на розгорнення повномасштабного наступу Росією є мінімальними, це й було саме реакцією. Снєгирьов нагадав, що за інформацією американської розвідки, на кордонах з Україною зосереджено приблизно 4 тисячі особового складу Росії, це трохи більше 5 батальйонно-тактичних груп.

Політолог зазначив, що українська сторона поширювала цю інформацію для знаходження підтримки від західних партнерів. Але після поставлення цієї інформації під сумнів ГІ «Права справа», Резніков заявив, що шанси на ескалацію мінімальні, а пояснив це тим, що демонстрація сили у будь-який момент може перейти до реалізації.

«Тобто те, що ми ввели в оману західних партнерів, на думку Резнікова, це нормальна практика», - підкреслив Снєгирьов.

Нагадаємо, для Знай.ua Снєгирьов пояснив, що армія РФ на кордонах загрожує не лише Україні, але й Білорусі.

Раніше Знай.ua публікував заяву Снєгирьова, що українська делегація буде шукати інший перемовний майданчик.