Диверсифікація поставок газу так і не вийшла за межі дискусій на ток-шоу, але хто за це буде відповідати?

На це питання відповів Кость Бондаренко, політолог та історик, у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

Гість програми не перекладає відповідальність за відсутність диверсифікації поставок газу на когось одного. «Насправді це колективна відповідальність», - вважає він. Відповідальними є і українська влада, і Захід, і Росія. Зокрема, остання претензій не має, натомість західні політики цю тему піднімали неодноразово. Йшлося про обов’язковість проведення диверсифікації, про Третій енергопакет, про гарантування українських інтересів, але головне, що лише говорили. «Все це залишалося тільки словами», - підсумовує Бондаренко.

Щодо Європейського союзу, то політолог вважає його значною мірою спекулятивним у своїй природі. «Ми дуже багато уваги приділяємо міфам про принциповість, про принципи, на яких базується Європейський союз», - принагідно звертає він увагу. Та позиція Бондаренка полягає в заперечення цих принципів: вони спекулятивні, як і саме об’єднання. Він нагадує, що ЄС об’єднує між собою не політиків, а негоціантів.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, Бортник заявив, що ЄС сприймає Україну як збитки.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Європа хоче відстояти своє ексклюзивне право на врегулювання конфлікту на Донбасі.