В останні роки президентства Віктора Ющенка вже назрівав той конфлікт, який роки потому привів до Революції Гідності.

Про те, як це відбувалося, в програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розповідає політолог, кандидат історичних наук Кость Бондаренко.

«У той час враховувалися інтереси двох корпорацій: одна сформувалася навколо Юлії Тимошенко, інша навколо Віктора Януковича. Можна було укласти угоду, яка давала владу Тимошенко, але при цьому враховувала бізнес-інтереси людей, які стояли за Януковичем. А бюджет - це виключно питання лобістських можливостей, це питання розподілу місць в комітетах», - каже гість програми.

Але це не означає, що Партія Регіонів погоджувалася на роль «вічної опозиції». В цьому випадку стерлася б межа між опозицією і владою. Більш того, багато хто в цій партії був впевнений, що вони переграють Тимошенко на наступних виборах, адже разом з владою вона отримувала всі публічні зобов'язання - і повинна була провалитися разом з ними. А поки формувалося двовладдя.

«Але при цьому сторони відверто не вірили один одному. Однак вони розуміли, що Янукович і Тимошенко - політики здатні домовлятися, але у їх оточення занадто великі апетити, і воно може вийти з-під контролю. А гаранта як такого не було. Хтось говорив, що в цій якості може виступити посольство Росії або США, але це міф. Угода Януковича і Тимошенко була порушена саме через відсутність гаранта», - зазначає Кость Бондаренко.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповідав про конфлікти в Партії Регіонів.

Також Бондаренко пояснив, чому Україна свого часу не змогла стати членом НАТО.