Останнім часом Укрзалізниця все частіше потрапляє у скандали. На думку експертів, Укрзалізниця потопає у проблемах, від чого страждає якість пасажирських перевезень.

Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть событий» на каналі Знай24 розповіла про проблеми Укрзалізниці.

«Більше 90% локомотивів вичерпали свій ресурс, 3-тя частина всіх залізничних колій в країні потребує капітального ремонту або, навіть, повної заміни. Але якщо поїзд уже «летить з мосту», то пізно рахувати чого не вистачило – рейок або коліс. Недавня історія із Запоріжжя з інтерсіті, яка, слава Богу, обійшлася без жертв, це довела», - зазначила Завальнюк.

За словами журналістки, сьогодні катастрофічно не вистачає коштів на модернізацію. Необґрунтовано високі тарифи на вантажоперевезення погіршили позиції Укрзалізниці на ринку, що вплинуло на фінансове благополуччя всієї компанії, а це позначилося на якості пасажирських перевезень.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

«Тільки за березень Укрзалізниця примудрилася влипнути чотири рази у скандал з пасажирами. Реформи планували давно, але як у нас кажуть «не так сталося, як гадалося». Керівництво компанії звільняють, а топ-менеджер скаржиться на тиск з боку влади і реформи до сих пір залишаються тільки в мріях», - підкреслила ведуча.

На думку Завальнюк, якби попередні директори роками раніше ввели нормальний тариф на вантажоперевезення, то успішність компанії була б вище, отже, і якість послуг.

Нагадаємо, Знай.ua публікував розповідь Котенкової, як можуть зрости ціни на проїзд в громадському транспорті.

Раніше Знай.ua поширював заяву Котенкової, що МВФ наполягає на тому, щоб досягти балансу на ринку.