Попри стягнення до Донбасу все більшої кількості російських військових, докори та звинувачення у посиленні конфлікту звучать з їхнього боку лише в адресу України.

Свою думку щодо цієї ситуації висловив Олег Старіков, експерт з питань сектора оборони та безпеки у програмі «Що далі» на каналі «Знай24».

Посиленню конфлікту на Донбасі гість програми дає свій прогноз: це продовжуватиметься до середини квітня чи середини травня. Але по закінченню цього періоду можна чекати спад ескалації та повернення до попереднього стану. Старіков вважає, що попри зменшення кількості обстрілів, конфлікт повністю не вичерпається, а радше триватиме з меншою інтенсивністю. «Коротко кажучи - ні миру, ні війни», - підсумовує він.

Старіков відзначає певне зниження градусу конфлікту вже після підписання «Мінська-2», але на повну нормалізацію ситуації варто очікувати лише в тому разі, якщо Росія припинить свою агресію. Зокрема, йдеться про тиск, який чиниться на Україну у сфері дипломатії, інформації, економіки та передусім на фронті. Експерт вважає, що Україні варто вжити політичні методи для досягнення миру.

Згадує він також і про щоденні перемовини президента Росії з канцлером Німеччини, найближчим часом планує поговорити також і з президентом Франції. Путін же зі свого боку обіцяє Європі відсутність військової агресії.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«У конфлікті звинувачують, як завжди, Україну», - каже Старіков. Тим не менш це російські війська зараз проявляють активність, їх стягують нібито для навчань, але відбувається бойове злагодження. З іншого боку, експерт запевняє, що чисельність військ не така вже й велика, а відтак принагідно можна згадати народне прислів’я: не такий страшний чорт, як його малюють.

Нагадуємо, Старіков пояснив, чому заяву Козака потрібно розглядати як загрозу.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що ховається за повідомленнями про наступ з боку Росії.