У своїй програмі «Політика навиворіт» Дмитро Снєгирьов, військовий експерт, політолог і голова ГІ «Права справа» пояснив, чому Україні обов’язково потрібно стати членом НАТО.

Снєгирьов повідомляє останні новини щодо співпраці України з НАТО: на цей рік заплановано провести спільно 15 навчань, з яких 12 відбудеться не в Україні. «Все це дає певні надії стосовно активізації процесу щодо наближення нашої країни до вступу у НАТО», - вважає політолог. Тим не менш, остаточне рішення залишається за Володимиром Зеленським, адже від нього залежить, як закінчиться ця справа.

Принагідно Снєгирьов згадує, якою була підтримка у Польщі, коли державі дали план дій щодо членства. За вступ у НАТО було до 70%, що аналогічно даним в Україні. Очевидно, що за довгі роки війни на Донбасі українці зрозуміли, наскільки членство НАТО важливе для держави.

«Давайте пригадаємо реакцію Москви на заяву Зеленського щодо можливого отримання ПДЧ», - пропонує експерт. Так, Пєсков відразу ж вказав на необхідність зважати і на настрої східних територій, тобто окупованих, які, ймовірно, виступлять проти. Тим не менш, сам же Снєгирьов не погоджується із пропозицією Пєскова, адже йдеться про національну ідентифікацію, про її збереження та захист. Натомість більша частина українців, 70% без урахування мешканців окупованих територій, виступає за приєднання до НАТО.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадуємо, Снєгирьов розповів, що українська делегація буде шукати інший перемовний майданчик.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що ховається за повідомленнями про наступ з боку Росії.