У сучасному світі кожній державі дуже важливо зберігати свої інтереси і слідувати попередньо заданому курсу, інакше є ризик опинитися на поводу у більш впливової і сильної держави.

Політолог Олексій Толкачов у своїй програмі «Толчок» розповів про важливість наявності своїх інтересів у країни.

«Якщо ми не формуємо свою стратегію, то хтось зробить це за нас. Якщо ми самі не ставимо перед собою амбітні цілі, тоді нам залишається обслуговувати чужі цілі. І якщо не ми з вами створюємо власний сенс, то нам його нав'яжуть ззовні», - зазначив Толкачов.

За словами політолога, сучасний світ це не тільки боротьба економік держав, це в першу чергу боротьба ідей та смислів. Суб'єктом є той, хто створює сенс і стратегію, діє з свого інтересу. Навколо такого суб'єкта «закручується» весь навколишній світ.

«Як ми називаємо людей, у яких відсутня власна думка? У народі їх називають «овочі». За аналогією з країнами: якщо у країни немає своїх інтересів, своєї ідеї – вона стає об'єктом чужих інтересів, стратегій та ідей. Ми українці часто обурюємося, що якісь там чужі президенти в своїх телефонних розмовах, без нашої участі, вирішують долю нашого Криму. Ми ображаємося, що наша тарифна політика визначається вимогами МВФ», - підкреслив ведучий.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На думку Толкачова, кожній країні важливо слідувати власній думці.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Толкачова, що потрібно скасувати недоторканність високопосадовців.

Раніше для Знай.ua Толкачов розповів про проблему безвідповідальності серед влади