Журналістка Катерина Котенкова у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua пояснила, як з 1 вересня українці будуть по-новому отримувати пенсії, і розповіла, чи піднімуть пенсійний вік в черговий раз.

«З 1 вересня виплата пенсій в Україні буде здійснюватися через уповноважений банк. Відповідну постанову схвалив Кабінет міністрів, як повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики. Згідно з документом, для забезпечення доставки пенсій уповноважений банк на договірних засадах може залучати операторів поштового зв'язку. Оплата послуг з доставки додому буде проводитися одержувачами самостійно», - розповіла Котенкова.

Вона зазначила, що доставка пенсій та допомог додому буде оплачуватися органами Пенсійного фонду України для інвалідів I групи, осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду і осіб, які досягли 80-річного віку. Такі пенсіонери отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за власним вибором: або через установу, відібрану на конкурсі, або через обраний самостійно банк з числа уповноважених.

Крім цього, журналістка розповіла, чи піднімуть ще раз пенсійний вік в Україні.

«Після підвищення пенсійного віку для жінок з 1 квітня до 60 років змінювати правила не будуть до того моменту, поки в країні не збільшиться загальна тривалість життя. Про це заявив радник міністра соцполітики Микола Шамбір. За його словами, після підвищення пенсійного віку українки живуть на пенсії в середньому близько 21 років, така ж ситуація і в інших європейських країнах. При цьому, за словами радника міністра, в Україні немає можливості і далі підвищувати пенсійний вік до тих пір, поки не збільшиться загальна тривалість життя», - каже Котенкова.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За її словами, радник міністра нагадав, що зараз у багатьох країнах Європи пенсійний вік становить близько 65 років. Рішення про підвищення віку виходу на заслужений відпочинок для жінок прийняли ще в 2011-му, а в квітні 2021-го стався останній етап такого підвищення.

«І тут хочеться сподіватися, що так і буде, тому що далі піднімати пенсійний вік вже нікуди», - заявила Котенкова.

Раніше Котенкова розповіла, які пенсії українців чекають в майбутньому.

Як повідомляв Знай.ua, Попенко пояснив, чому не підвищили ціну на електрику.