Політтехнолог Борис Тизенгаузен у програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» розповів про особливості боротьби з олігархами в Україні.

«Неможливо боротися навіть з половиною олігархів, не чіпаючи інших. Тут потрібні якісь правила гри. Росія вже проходила цей шлях, коли Путін нібито взяв курс на боротьбу з олігархами і посадив парочку. Тоді інші олігархічні клани швидко розібрали активи, і все далі продовжилося», - зазначив Тизенгаузен.

На думку експерта, в Україні відбувається «недоборотьба» з олігархами, бо починають боротися тільки вибірково з одиницями, чим користуються інші олігархічні клани і привласнюють собі «відколені» активи.

«Ще особливість олігархів – наявність медіа. У нас всі, хто набрав «олігархічного жиру», запускають власний канал. Тому що це ілюзорна безпека, від того, що хтось нападе. Тут повинна бути якась «відстріляна» людина, яка не боїться ні за сім'ю, ні за себе, яка оголосить «хрестовий похід» на олігархів. З ними не потрібно воювати до останнього, треба сказати – правила гри тепер такі: немає монополій, немає ніяких змов, немає дивних формувань держзамовлень. Але, на жаль, це неможливо, як мінімум найближчим часом», - підкреслив Тизенгаузен.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За словами політтехнолога, олігархи – це не стовідсоткове зло. Але вони гальмують правильні ініціативи, які вигідні кінцевому споживачеві (звичайним людям), а не їм.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Фурси, що чим менше державних компаній – тим менше корупції.

Раніше на Знай.ua Криклій заявив про початок будівництва аеропорту у Дніпрі.