Чи можуть нинішні політичні еліти України забезпечити розвиток науки та освіти в нашій країні?

На це питання в програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» відповідає філософ і політолог, президент Центру соціальних досліджень «Софія» Андрій Єрмолаєв.

«Нинішня українська еліта категорично не здатна забезпечувати розвиток. Але я б зараз не розмовляв у категоріях «нове-старе», а говорив про те, що, з огляду на запит суспільства на нову політику, зараз більш продуктивна ідея перезавантаження еліт. Мається на увазі не зміна еліт, а саме перезавантаження навколо нових лідерів і центрів, які будуть формувати команди та працювати з освіченою частиною суспільства», - вважає гість програми.

На його думку, було б простіше і легше закликати до зміни всієї влади, яка дискредитувала себе. Але в нинішній ситуації це може привести до серйозної політичної кризи. А в Росії на це і розраховують.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

«Потрібно враховувати, що зараз будь-яке політичне потрясіння може коштувати нам державності. Я розраховую на те, що у людей, які вже два роки перебувають при владі, щось з'явилося в голові», - резюмує Андрій Єрмолаєв.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповідав про розпад Радянського Союзу.

Також Єрмолаєв прокоментував події перших років української незалежності.