У програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» політичний філософ Андрій Єрмолаєв пояснив, чому важливо досконало дослідити ті трансформації, що стосуються розпаду Радянського Союзу.

Коментуючи розвиток СРСР, експерт не може назвати його керованим, яким він був у Китаї. Тут же була інша ситуація, елементами якої є погана система економіки, численні перекоси та зміни соціального плану. «Утворилася нова реальність: політична, культурна та економічна», - коментує він і також додає, що ще протягом 20 років у соціальній сфері панувала стабільна стійкість.

Єрмолаєв розповідає, що спершу система міжнародних відносин була зв’язною, говорили про пострадянський простір і суспільство, а ці словосполучення мали певне значення. «Але настав момент, коли з'явилася відчутна і видима конфліктність, навіть конфліктогенність», - зазначає він. Проблеми виникли у сфері дипломатичних відносин та безпеки між державами.

З часом малі суперечки переросли в доволі серйозні та загрозливі конфлікти. Єрмолаєв нагадує, що проблеми на етнічному ґрунті виникали і в межах СРСР свого часу, але їхній характер був інший. Нові конфлікти виникали між суспільними структурами та державами взагалі. Якраз-таки одним із таких відкритих конфліктів гібридного впливу є Донбас. Окрім цього, це торкається не лише війни, але й змін внутрішніх зв’язків держави.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, Юрій Рибчинський та його син обговорили деталі та нюанси передумов Другої світової війни.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Москва набила руку на веденні інформаційної війни в радянські часи.