Україна за останні 30 років з космічної держави перетворилася в аграрну. Ми стали рослинною, зерновою, кукурудзяною державою і лідерами з експорту олії. Про це розповів політолог Вадим Карасьов у своєму відеоблозі «Говорить і доводить Вадим Карасьов» на Youtube.

«Це показник того, як за останні 30 років, за роки новітньої незалежності України ми з держави космічної перетворилися в аграрну. Звідки ця інтелектуальна, наукова, космічна деградація країни? Все це спадщина того, що називається методологічним націоналізмом як концепту, стратегії державного національного будівництва», - сказав політолог.

Карасьов розповів, що ми взяли за модель незалежності те, що було характерно для центрально-східноєвропейських націй міжвійськового періоду між Першою і Другою світовими війнами, так званих пролетарських націй.

«Українці починали будувати свою незалежність на основі виникнення культурно-мовної національної спільності або етнічної спільності, яка набувала державне оформлення, і таким чином формувалася нація держави. Як правило, ці не дуже великі національно-етнічні спільноти однорідні, гомогенні, уніфіковані за територіальним охопленням», - повідомив політолог.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Карасьов навів у приклад Угорщину, Словаччину, Чехію, країни колишньої Югославії, адже це все країни, де проживає невелика кількість населення від 5 до 9 млн. людей. Це середнє населення європейських країн з невеликим територіальним охопленням. Ось такий, на його думку, результат етнізації території або державотворення на етнічній основі.

«Ось і ми вибрали в 1991 році багато в чому таке етнічне сприйняття нашого національного державного будівництва. Україна на перший план ставила питання нації, мови, не тільки державної, а й комунікаційної», - резюмував політолог.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Карасьова, що не можна домовлятися про Донбас на шкоду інтересам України.

Також раніше Карасьов висунув свої припущення, чому Байден не дзвонить Зеленському.