Для того, щоб створити власну військову зброю, Україні потрібен час, гроші і розуміння, за якими стандартами її робити.

Про це сказав політолог Руслан Бізяєв в ефірі програми “Розвилка”.

Руслан Бізяєв зазначив, що виробництво своєї військової зброї в Україні не запускали з 2014 року через те, що є люди, які наживаються на війні.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України
Показати ще

"Це питання стратегії. Для того, щоб цим зайнятися, наприклад, якщо ми почнемо цим займатися завтра, то перші результати ми побачимо років через два-три. Науково-дослідні дослідно-конструкторські роботи - це дуже дороге задоволення. Вони вимагають кваліфікованих кадрів, частину з яких ми втратили", - сказав Бізяєв.

За його словами, в Україні не можуть довести до розуму навіть масовий випуск військово-транспортної авіації, хоча у “Антонова” був парадоксальний відділ, а також випуск БТР-ів і танків "Оплот".

"Я з вами згоден, що потрібно розвивати своє ОПК. Досвід Туреччини при цьому подивитися. Ось Туреччина, перебуваючи під санкціями, досягла певних успіхів, але там певні проблеми. Наприклад, у них поки що немає свого двигуна для танка їхнього, "Атакан". У них немає поки літака для споруджуваного легкого авіаносця "Анадолу". І Ще низка проблем", - додав політолог.

Він зазначив, що при розвитку ОПК потрібно розуміти, за якими стандартами це робити - НАТО чи російським. При цьому, розвивати ОПК потрібно з урахуванням, проти кого будуть воювати.

Як повідомляв Знай.ua, Стариков про рівень підготовки української армії: здатна нанести дуже серйозні втрати.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Снєгірьов назвав цифри, який відсоток населення підтримує вступ України в НАТО.