Ерудованих людей ще поки в політичному класі вистачає, але потрібно формувати розумну еліту і налагоджувати діалог між політиками та народом.

Про це сказав політолог Андрій Єрмолаєв в ефірі програми “Культ Особистості” з Русланом Бізяєвим.

"Освічених, ерудованих людей ще поки в політичному класі вистачає", - сказав Андрій Єрмолаєв.

Він зазначив, що є необхідність сформувати розумну еліту. Не тільки в політекономічній сфері, а й загальногуманітарній.

"У нас є дві ланки, які можуть стати... Центрами зростання. Як в економіці ми говоримо про центри зростання для успішних структурних змін, в формуванні нового національного комплекса. Все одно ж починають з якихось швидкозростаючих і системоутворюючих сфер, які починають замикати на собі інші групи капіталів. І у нас є такі дві точки потенційного зростання, пов'язаного з відновленням громадського фокусу до освіченості, її престижності", - додав політолог.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За його словами, ці дві точки здатні дуже швидко відновити якісний рівень підготовки освіченої еліти, насамперед в тих сферах, які суспільству помітні.

"Державне управління, менеджмент і освіта. Перше - це десяток університетських центрів, які ще, не дивлячись на розвал, на комерціалізацію, проте ще все-таки зберігають традицію життя науки і освіти в одному комплексі... Другий напрям, який, я вважаю, теж ще має шанс дати паросток - це зберігається система державної підготовки кадрів", - зазначив Єрмолаєв.

Політолог додав, що завдання не тільки в тому, щоб допомагати чиновникам стати досвідченішими і професійнішими, але і в тому, щоб за допомогою цього майданчику відновити діалог між сферою національною інтелектуальною, міжнародною інтелектуальною, а також сферою освіти політичного класу і бізнесменів, які зацікавлені в знаннях.

Як повідомляв Знай.ua, Загородній заявив, що українська еліта досі не розуміє свій національний інтерес.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Кривонос зазначив, що за 24 роки незалежності в української армії була вбита каста офіцерів, здатних самостійно приймати рішення.