Як вважається, чи не найбільше сьогоднішній президент Російської Федерації боїться приходу до влади Олексія Навального. З іншого боку, що це би дало Україні?

На це питання відповів у програмі «Розвилка» політолог Руслан Бізяєв.

Політолог несхвально відгукується про політичні погляди та діяльність Олексія Навального. Зокрема, його звинувачують у злитті протестів на Болотній, а також вважають пов’язаним із вежами Кремля, зокрема із тими, що базуються на Суркові. «Він виконував завдання цієї вежі: одних мочив, інших не мочив», - розповідає Бізяєв.

Окрім того, досі не зрозумілою залишається ситуація із отруєнням, спершу Навальний в Німеччині, а потім повернувся і навіть без прощань.

Виносячи оцінку політичній кар’єрі Навального, Бізяєв говорить так: він виник на базі ще одних суперечностей серед еліт Росії, але для подальшої роботи обрав не тих людей. І це стосується як зв’язків всередині РФ, так і закордоном. Водночас політолог вбачає у цьому проєкті спроби відновити бізнес нульових: здобувати свої статки в Росії, а вивозити і витрачати – за її межами. Але для еліт епохи Путіна такий розклад уже не вигідний.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Якщо ж розглядати Навального в контексті українського питання, то й тут нічого втішного немає. Так, Бізяєв нагадує про ставлення політика до Криму. «Нещодавно його організація відмовилася навіть прибрати Крим з мапи Росії», - наводить він приклад. А прихильники Навального зі свого боку на території Сімферополя та Севастополя мітингували з гаслом про те, що Росія буде вільною. На цьому, вважає Бізяєв, можна закінчити пояснювати, що Навальний означає для України.

Нагадуємо, Бізяєв розповів, що стало відправною точкою агресивної політики РФ.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що за прогнозами Путін буде президентом РФ до 2029 року.