Людина людині вовк – цей вислів і є правилом, згідно з яким людина в Україні досягає успіху.

Так заявив у програмі «Культ Особистості» політолог Андрій Єрмолаєв, а також пояснив, які шари суспільства у результаті реалізації цього правила утворилися: тонкий шар успішних людей і товстий тих, кому так не пощастило.

«Людина людині - вовк, Гоббсівське, виявляється в Україні просто базовим правилом», - стверджує експерт. Отже, виходить, якщо людина хоче досягти успіху, вона змушена слідувати цьому правилу.

Єрмолаєв пояснює, чому ситуація в державі склалася так: «Індивідуалізація, яка в умовах некерованого ринку і в умовах кризи нормативності, перетворилася в систему конкуренції на виживання». Відповідно українське суспільство зараз розшарувалося на два нерівномірні пласти: зовсім тонкий з успішними людьми та доволі товстих тих, кому пощастило набагато менше. Єрмолаєв зауважує, що попри відсиджування у школах успіху, бідні завжди залишаються на своїх місцях – місцях робочої сили з низькою зарплатою.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Єрмолаєв також пояснює, як утримують своє положенні ті, що опинилися в тонкому пласті успішних: не лише завдяки статкам, але й за допомогою експлуатації держави. Так, вони видають загальні блага за свої приватні.

Нагадуємо, Єрмолаєв розповів, як сформувати розумну еліту.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що зараз більш продуктивна ідея перезавантаження еліт.