Журналістка Катерина Котенкова в програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, як за рахунок споживачів послуг ЖКГ чиновники підвищують собі зарплату і призначають премії.

«Чиновники НКРЕКУ виписали собі премії в розмірі до 250 тисяч гривень. Так, вам не почулося, члени Національної тарифної комісії НКРЕКП прийняли рішення преміювати себе за підсумками 1 кварталу 2021 року в розмірі 50% посадового окладу. Згідно з деклараціями чиновників, премія становить від 200 тисяч до 250 тисяч гривень кожному», - розповіла Котенкова.

Це рішення було прийнято 7 квітня на засіданні НКРЕКП, про що винесено відповідну постанову, опубліковане на їх офіційному сайті. За словами журналістки, найцікавіше - причина таких премій. В обґрунтуванні премій йдеться, що вони необхідні для стимулювання високоінтелектуальної праці, підвищення ефективності, якості і зацікавленості в досягненні результатів.

«Звучить як знущання над людьми, тим більше в умовах розвалу ринку, це взагалі виглядає як злочин. А ще, стимулювання високоінтелектуальної праці, покажіть мені цього інтелектуала, який коштує таких грошей з кишені платників податків?», - каже Котенкова.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Вона зазначила, що чи не вперше за 20 років майже всі державні енергетичні компанії завдяки діям НКРЕКП стали збитковими.

«До речі, в минулому році члени НКРЕКП підвищили собі зарплату в середньому в два рази - до 200 тисяч гривень в місяць. Згідно з даними НАПКА, члени НКРЕКП стали найбільш високооплачуваними чиновниками в країні», - заявила Котенкова.

Раніше Котенкова заявила, що далі піднімати пенсійний вік вже нікуди.

Як повідомляв Знай.ua, Попенко пояснив, чому не підвищили ціну на електрику.