Надія Савченко, політичний діяч та Герой України, заявила у програмі Мирослави Бобровської «Хід королеви», що до війни варто готуватися не лише Україні, але й решті світу, адже геополітичну карту вже почали ділити по-новому.

«Сподівайся на мир, але готуйся до війни. Або живи в мирі, але чекай війни», - нагадує гостя програми. Взагалі ці вирази стосуються радше військових, адже їхня робота полягає в очікуванні війни та підготовці до неї. Тим не менш, зараз її чекати, каже Савченко, варто усім. «Я вважаю, що вона буде продовжуватись, і, на жаль, не тільки в Україні», - стверджує вона з огляду на поступове нагнітання конфлікту.

Савченко розповідає, що зараз йдеться не лише про війну на Донбасі, а про щось значно більше. Сучасні процеси ставлять під сумнів існування та силу міжнародного права в принципі. «Якщо хтось десь порушив чужі кордони - хтось вважає, що йому можна так само», - пояснює вона, як це працює.

У такому разі Савченко робить лише один висновок: «починається переділ світу, переділ геополітичної карти». Відповідно має виникнути нова ООН, нові правила, нове життя. А зараз радше час зламу, війни та змін, у якому довелося жити сучасному поколінню та доведеться ще навіть наступному.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадуємо, Савченко заявила, що Мінські домовленості – це пастка.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Савченко пояснила, чому сьогоднішня ситуація ще небезпечніша, ніж у 2014 році.