Україна не має тиснути на президента Білорусі Олександра Лукашенка, оскільки ситуація в їхній країні - виключно внутрішньополітичні перипетії. При цьому, Лукашенко має пробілоруську позицію.

Про це сказав політичний консультант Сергій Биков в ефірі програми “Політика навиворіт” з Дмитром Снєгирьовим.

“Я не вважаю, що ми маємо тиснути на режим Лукашенка. Це їх абсолютно внутрішньополітичні перипетії. Я впевнений, що Лукашенко має переважну більшість підтримки населення. Не зважаючи на те, що намагаються створити”, - сказав Сергій Биков. Він зазначив, що Олександр Лукашенко - пробілоруський політик, а не проросійський.

“Комусь може це дуже не подобатись зараз. Але насправді єдина причина, чому Росія не поглинула Білорусь - це позиція Лукашенко. Він абсолютний державник і абсолютний націоналіст своєї держави”, - додав Биков.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За його словам, у Білорусі не тоталітаризм, а автократичний режим, який грає на користь і держави, і переважної більшості її громадян. “З приводу мінського майданчика: насправді, ми відмовилися від мінського майданчика. Мінськ залишився просто умовною територією. Оскільки перемовини зараз відбувається в режимі відеоконференцій через ковідні обмеження. Але мінський майданчик це ж тільки частинка Нормандського формату”, - зазначив політичний консультант.

Як повідомляв Знай.ua, Снєгирьов розповів про дипломатичний конфлікт України з Білоруссю.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку Гончаренко, Україна має припинити спонсорувати антидемократичний режим Лукашенка імпортом струму з Білоруської АЕС.