Український підприємець, письменник і громадський діяч Павло Себастьянович у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» запропонував прийняти закон про соціальну справедливість, який урівняв би зарплати чиновників і звичайних громадян.

«Якщо приходить нова влада – потрібно прийняти закон про соціальну справедливість, де чітко прописати, щоб зарплати чиновників і одноразові виплати якісь не могли бути більше, ніж середня зарплата по країні. Ось є середня зарплата по країні – значить, чиновник стартує, припустимо, 2 середніх зарплати або там 3 середніх зарплати. 5 середніх зарплат – це вже все, топові міністри», - говорить експерт.

На його думку, саме політик створює умови для життя в країні. Тому він не може отримувати мільйонну зарплату, коли середня зарплата по країні складає 12 тис. грн.

«Я розумію, що для когось може здатися, що 50-60 тис. грн – це якась невелика зарплата. Але мені здається, що політик – це людина, яка створює умови для життя в країні. Це його сфера діяльності. І якщо ти створив умови, де середня зарплата 12 тис... Вибач, не можеш ти отримувати більше, ніж в 3-4 рази, ніж середня зарплата по країні. Роби, щоб була тисяча доларів по країні середня зарплата – отримуй п'ятірку. Але ніяк по-іншому», - резюмував Себастьянович.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що Макаренко пояснив, чому в Україні діра в бюджеті.

Також Знай.uа повідомляв, що Загородній розповів, які питання можуть бути винесені на референдум.