У програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24» політолог Руслан Бізяєв розповів, що в теперішньому загостренні локального типу на Донбасі Російська Федерація участі не братиме, адже реальних вигод від цього не отримає.

Оцінюючи теперішню ситуацію на Донбасі, політолог відзначає певні зміни. По-перше, втратив своє значення перший вистріл, тобто хто його зробить. Вагу матиме виклад подій та їхній наслідок.

По-друге, йдеться про сам характер конфлікту: відбувається радше локальне загострення. Як відомо, останнім часом з усіх боків лунає інформація про стягнення російських військ до кордонів з Україною, про ймовірне вторгнення та проведення операції. Тим не менш, Бізяєв вважає її радше шумом. «Одне просте питання - навіщо це буде?», - каже він.

Натомість ідея захисту військами РФ російськомовного населення на сході України вже себе вичерпала. Політолог зазначає, що вона активно просувалася за Суркова, але тепер – ні. «Зараз вона трошки відправляється в політичний утиль», - пояснює він.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

А змінилось те, що відповідальним за українські питання назначили Козака. Бізяєв не вважає його найгіршим варіантом з оточення президента Росії. «Тому не думаю, що зараз буде розглядатися варіант "Новоросії", Харківської народної Республіки, прориву з Криму в Херсон», - каже він. Свою позицію політолог аргументує тим, що за відсутності реальних вигод є цілком реальні ризики, а на це Путін не піде.

Нагадуємо, Бізяєв оцінив політичну діяльність Навального, зокрема і в контексті кримського питання.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що потрібно врахувати при створенні свого ОПК.