Чому українській владі варто прийняти закон про лобіювання, пояснив у програмі Дмитра Снєгирьова «Політика навиворіт» політичний консультант Сергій Биков.

Передусім Биков пояснює, що таке лобіювання взагалі та що воно передбачає: «Лобіювання – це представлення інтересів, захист інтересів на догоду нам – тим людям, чиї інтереси представляють». Тобто це є звичною частиною роботи політичних партій, але в цьому контексті йдеться про роботу професійну та комерційну, підкреслює він. Биков має на увазі діяльність галузевих асоціацій, груп інтересів та впливу.

«Люди, які здійснюють лобіювання, мають звітувати у прозорому реєстрі, звідки вони взяли гроші, і для чого і на кого вони планують впливати», - вважає експерт. Хай це окремий депутат чи у разі пропорційної виборчої системи ціла партія, але прозорий звіт щодо джерел надходжень на виборчу компанію та виборчий фонд повинен обов’язково бути.

Політичний консультант також заперечує будь-які звинувачення лобіювання у корупційних схемах. «Це не про “занести конверт”», - зазначає він. Навпаки, ця діяльність стосується порядку денного, стосується аналітики. Так, можна звернутися до послуг експертів та центрів аналітики, сплатити податки та робити регулярні звіти.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадуємо, Биков заявив, що в Україні необхідно ухвалити закон про іноземних агентів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Таран закликав українських політиків об’єднатися та знайти союзників у конфлікті з РФ.