Українці навіть не усвідомлюють рівень кримінальності державного апарату України.

Так сказав у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» Павло Себастьянович, підприємець, письменник і громадський діяч.

«Це найлегші гроші», - говорить гість програми про державний апарат України. Сама його система побудована так, що до неї приходять лише ті, хто шукає наживи, та елементи кримінального світу, словом, найгірший контингент. Система дозволяє висмоктувати із себе гроші за просто так. «Не треба ні намагатися, нічого, треба просто сісти на це місце», - пояснює Себастьянович.

У цій ситуації, вважає він, потрібно перекроїти систему: ліквідувати можливість чиновників самим собі виписувати премії та зарплати, а відтак держапарат і втратить свою привабливість для них. Так, космічні зарплати та премії високопосадовців – їх же рук діло. Підприємець зазначає, що саме це і є причиною бюджетних дір, а не ухилення від податків з боку ФОПів, як стверджує сам держапарат.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

З іншого боку, свої високі зарплати чиновники повсякчас намагаються виправдати європейськими стандартами. Але це радше подвійні, а не європейські стандарти. Себастьянович звертає увагу на суму мінімального пенсійного забезпечення, що не сягає навіть 2 тисяч, і середню зарплату, що становить 12 тисяч. «У нас, по-моєму, 18 мільйонів за межею бідності живе за європейськими стандартами», - обурюється підприємець.

Нагадуємо, Себастьянович вважає, що зарплата чиновника не може бути більше середньої зарплати по країні.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Гайдай пропонує створити окреме місто для держапарату.