Чи може нинішня монобільшість у Верховній Раді створити коаліцію з «Батьківщиною»? Якщо ні, то що цьому перешкодить? А якщо так, то до яких наслідків це може призвести?

Ситуацію в програмі Дмитра Снєгирьова «Політика навиворіт» розглядає політичний консультант, керівник аналітичного центру «Інпол» Сергій Биков.

«Це більше розмови. Я не вірю в якусь коаліцію сьогодні - вона просто не потрібна. У «Слуги народу» достатньо голосів, щоб схвалювати будь-які рішення тільки своїми силами. Принаймні, це належить до ключових рішень - там завжди є 226 голосів. Їх підтримує і «Довіра», і позафракційні депутати, іноді підтримують депутати від «Голосу» і «Батьківщини». Це нормальний політичний процес. Якщо рішення стратегічно вірне, за нього будуть голосувати абсолютно різні народні депутати», - вважає експерт.

За його словами, якщо зараз влада хоче схвалити якесь критичне рішення, але не знаходить в парламенті союзників - їй все одно вистачає голосів своєї фракції. Тому формувати коаліцію немає потреби.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

«Яка функція сьогодні могла б бути у коаліції? Тільки формування уряду. Більше ні для чого вона, на жаль, не потрібна», - говорить Сергій Биков.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він рекомендував владі прийняти закон про лобіювання, щоб зробити це явище прозорим.

Також Биков заявляв, що Олександр Лукашенко - це єдина причина, за якою Російська Федерація не змогла поглинути Білорусь.