Як би вони не намагалися розхитати ситуацію: Іллєнко розповів, як прорахувався Путін в 2014 році

У 2014 році президент Росії Володимир Путін та російська верхівка прорахувалися стосовно півдня і сходу України, оскільки очікували на їхню підтримку, якщо Росія увійде в Україну.

Про це сказав політик Андрій Іллєнко в ефірі програми “Ще не вмерла” з Євгеном Рибчинським.

“Що показав 2014 рік? Він показав, що Путін і вся російська верхівка неймовірно прорахувалися стосовно якраз півдня і сходу України. Тобто, в їхньому розумінні - Галичина, може в Києві буде якийсь спротив. А от все, що від Харкова до Одеси - от ця вся смуга - там просто чекають, короваї випікаються, щоб їх зустрічати. Але вони ж отримали зовсім іншу історію. Як би вони не намагалися розхитати ситуацію: в Харкові, в Одесі, в Миколаєві, в Херсоні і в Дніпрі - отримали по зубах скрізь. І виходили саме українці”, - сказав Андрій Іллєнко.

Він зазначив, що це не зі Львова і не з Києва приїжджали в Одесу, щоб захищати її. Це були одесити, які хотіли жити в Україні і не хотіли сірої зони та “русского мира”.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

“Донецьк, Луганськ навіть. От ми пам’ятаємо в Донецьку дуже багато людей було за Україну насправді, в 2014 році. Але тут що зіграло - тут держава мала б їм конкретно допомагати. В тому числі - озброювати їх. Те, що потім відбувалося. Тільки це вже відбувалося, коли вже багато чого було втрачено. Але якби це було з самого початку, то я впевнений, що ми і Донбас би втримали”, - додав Іллєнко.

За його словами, зараз Донбас - це супермілітарізована територія.

Як повідомляв Знай.ua, Снєгирьов пояснив, чому вторгнення російських військ не буде.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Савченко відмітила, що як тільки в нас починають боротися за владу – ми втрачаємо території України.

https://www.youtube.com/watch?v=AMv_GEPi-c4&feature=youtu.be