Експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на YouTube розповів про механізм підтримки населення в період карантину та рішення влади, які повинні допомогти людям пережити період карантину

«Наше Міністерство соціальної політики планує допомогти пенсіонерам, які отримують середню пенсію або менше, шляхом виплати їм тисячі гривень. На думку чиновників, одна тисяча гривень врятує десять мільйонів українських пенсіонерів від тієї кризи, в якій вони зараз опинилися. З урахуванням того, що ціни на продукти харчування зросли на 20% - 30%, а можливість додаткового заробітку зникла у зв'язку з карантинними обмеженнями», - розповів економіст.

Кущ сказав, що держава збирається виплатити вісім тисяч гривень підприємцям за втрати пов'язані з карантином. Це дуже хороша соціальна шкала, яка показує координати і систему цінності нинішньої влади. І з точки зору експерта вона дуже страшна.

«На мій погляд, це навіть вже елементи соціального расизму, коли одні групи населення знаходяться в ролі своєрідних «тєрпіл». А інші групи населення більш виділяються. Причини такого ставлення досить прості, тому що не можна одного підприємця за цінністю його для держави прирівнювати до восьми тисяч гривень. В даному випадку ця шкала показує рівень градації нинішньої влади в частині ухвалення соціально-відповідальних рішень», - сказав експерт.

Кущ розповів, що якщо ми говоримо про пенсіонерів, які отримують середню пенсію, а це в межах трьох тисяч гривень, то величезна кількість пенсіонерів перебувають на межі виживання при теперішньому зростанні цін. І з цим потрібно щось робити. Тим більше, що наші пенсіонери і є тими людьми, які побудували нашу державу з тими активами, якими зараз користуються наші олігархи.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

«Я вважаю, що будь-які механізми допомоги економіці повинні бути адаптивні до її реалій. Тому що немає сенсу тупо копіювати досвід західних країн, коли там проводять масовані виплати на рахунки підприємцям, дотують збереження робочих місць. З однієї простої причини, тому що у нас немає легальної структури підприємницького середовища, немає легальної економіки», - резюмував економіст.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що Центральний Банк не може самостійно боротися з інфляцією пропозиції.

Також раніше Кущ розповідав про механізми появи тіньової економіки.

https://www.youtube.com/watch?v=s6IqqMSRcrM&feature=youtu.be