Колишній Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко в ефірі програми Геннадія Друзенка "Конституційна кухня" розповів про етичні стандарти американської правничої системи.

Зокрема, він згадав власну історію, як довелося здавати іспити, аби увійти в професію, і як йому допомогло знайомство з відомою американською суддею.

«У Сполучених Штатах у прокуратуру чи суд тебе не візьмуть працювати, якщо ти не склав адвокатський екзамен. Це вхід у професію», - каже Шевченко.

Він вважає, що це дуже правильно, коли всіх допускають до професії через дуже складний екзамен, а не так як в Україні: прокурорська освіта – окремо, судова освіта – окремо. Адвокатський іспит дуже складний, особливо в Каліфорнії, а у Нью-Йорку найскладніший.

«Щоб стати адвокатом, потрібно, крім диплому, ще скласти професійний екзамен та іспит із професійної етики. Коли я готувався до екзамену, знехтував етикою, бо думав, що не складу цей дуже складний екзамен професійний. 25 відсотків американців його не можуть скласти, і я також думав, що не складу. Але готувався по максимуму і склав. А екзамен з етики провалив, не набрав достатньо балів», - згадує юрист.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Він повернувся в Україну, підготувався, повернувся до Америки і склав його з великим запасом. Тільки після його прийняла в адвокати. У 1997 році Ігор Шевченко закінчив університет влаштувався на роботу до великої міжнародної юридичної фірми у Нью-Йорку. Сталося це, завдячуючи Сандрі Дей О'Коннор – судді Верховного суду США, першій жінці, призначеній на цей пост.

«У мене було три запрошення на інтерв’ю, і я не знав, кому віддати перевагу. Я сидів у Сандри О'Коннор у кабінеті, ми розмовляли, і я сказав: «Ви можете дати мені пораду?». Вона каже: «Тільки вийдеш із суду, добігаєш до першого телефону-автомату, дзвониш до «Кудер бразерз» і кажеш, що їдеш до них на співбесіду». Так воно, в принципі, і вийшло», - розповідає правник.

Як раніше повідомляв Знай.ua Ягун заявив, що оперативний співробітник спецслужби не змушений все тримати під контролем в рамках кримінального процесу.

Читайте також: Американські партнери є чи не єдиним гарантом збереження територіальної цілісності і суверенітету України, - Снєгирьов.

А Рада звільнила школярів від обов'язкової атестації, ЗНО буде за бажанням.

https://www.youtube.com/watch?v=FvmNOQBFbGQ&feature=youtu.be