У програмі «Ще не вмерла» з Євгеном Рибчинським політик Андрій Іллєнко розповів, що суть української національної ідеї полягає в тому, аби українська держава була незалежною, а її громадяни – вільними.

Говорячи про національну ідею українців, Іллєнко попереджає про певне можливе обурення щодо неї. «Бо ми любимо бути унікальними в усьому, але в принципі - вона не унікальна», - пояснює він. Так, національна ідея українців така ж, як і у французів чи поляків: вона полягає в незалежній державі та вільному житті її громадян.

Не можна не відзначити браку конкретики певною мірою у такому формулюванні, ідея радше абстрактна. «З іншого боку - саме за ці абстракції люди виходять на майдани, саме за ці абстракції люди йдуть на війну», - зазначає політик. Він додає, що пошана до національного гімну та прапору, почуття спільності та єдності кожного члена нації – також частина цієї ідеї.

Іллєнко пояснює, що економіка як основа національної ідеї теж буде національною, українською, невіддільною від самої країни. Та й в принципі для розвитку економіки потрібна база. У цьому питанні політик радить звернутися до досвіду найрозвиненіших сьогодні держав: «у них була спочатку міцна база саме національної єдності, і потім будувалася на основі цього економіка». Ізраїль та США він наводить у приклад держав, які діяли саме за такою стратегією.

Нагадуємо, Іллєнко розповів, де прорахувався Путін в 2014 році.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Чаплига заявив, що піде в президенти.

https://www.youtube.com/watch?v=AMv_GEPi-c4&feature=youtu.be