програмі Мирослави Бобровської «Хід королеви» Олексій Гриценко, активіст «Автомайдану» та виконавчий директор «Центру розвитку міст».

Гість програми згадує, що, ще будучи активістом, захищаючи зелені зони, він намагався розібратися у питанні роботи екологічної інспекції зсередини, але, поглянувши на неї з позиції держапарату, побачив лише масу проблем.

«В екологічній інспекції, наприклад, є машина, але відсутні статті на паливо», - наводить Гриценко приклад. Серйозним мінусом є також низькі зарплати, що ледве сягають 5 тисяч гривень. Очевидно, що у цій галузі не будуть працювати спеціалісти ще й з такою оплатою.

Гриценко вважає, що екологічну інспекцію можуть врятувати лише належні умови праці, яких раніше не було. «Зараз в більшості випадків це орган, який не має особливих повноважень і не сильна мотивація у людей, які там працюють», - коментує він. Зокрема, зараз екологічній інспекції бракує оперативності, її реакція на порушення зазвичай запізніла, їй не вистачає ресурсів та можливостей, а також проактивної позиції.

Тому активіст великі надії покладає на прийняття закону про екологічний контроль, що формуватимуть за принципом патрульної поліції. У такому разі можна буде розраховувати на виведення цього органу на якісно новий рівень. «Коли буде змінена ця структура і будуть покращені умови, будуть відібрані люди за конкурсом – позиція буде абсолютно інша», - переконаний директор.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадуємо, Гайдай заявив, що в Україні немає демократії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Іллєнко розповів про національну ідею українців.

https://www.youtube.com/watch?v=LIqgCd19ok4&feature=youtu.be