Українська продукція з кожним роком стає все більш конкурентоспроможною на міжнародних ринках. Досвідченні фахівці та вдале розміщення нашої країни створюють можливості для розвитку сфери виробництва керамічної плитки.

Директор Керамічної групи Golden Tile та голова наглядової ради ПАТ «Харківський плитковий завод» Валентин Шеветовський у програмі Тараса Загороднього «Знай наших» розповів про переваги України на європейському ринку керамічної плитки.

«Усі виробники плитки вважають себе дизайнерами, художниками. Вони не порівнюють себе з виробниками цегли чи цементу, а порівнюють себе з Крістіан Діор і т.д. Вони диктують моду та тренди. Ми розуміли, що ми ніколи не повторимо бренд «made in Italy», але ми знаходили ті конкурентні переваги, які ми можемо досягти», - зазначив Шеветовський.

За словами експерта, українській продукції було дуже важко конкурувати з італійською. Але в України є свої переваги, а саме сировина, люди та локація у сенсі логістики.

«Українська глина та пігматит традиційно експортувався у ту ж Італію або Іспанію. Та Італійські виробники лише займалися дизайнами, а ми поєднали ці два фактори. У результаті, ми отримали конкуренту перевагу у собівартості продукції над італійськими фахівцями. Друге – робоча сила: ще з радянських часів наші технічні спеціалісти дуже досвідчені», - підкреслив гість програми.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як зазначає Шеветовський, Італії для виготовлення своєї продукції доводилося закупляти сировину з інших країн. Україна ж у цьому питанні вийшла уперед, бо ми видобуваємо сировину, з якої самі робимо продукцію. Це значно зменшує затрати на виготовлення. Також слід зазначити, що українські фахівці дуже компетентні та наймати співвітчизників на виробництво більш вигідно та корисно для держави. Отже, поєднавши ці два чинники, Україна має багато простору для розвитку.

Нагадаємо, для Знай.ua Шеветовський розповів про розвиток на міжнародному ринку.

Раніше Знай.ua публікував заяву Тизенгаузена, що в Україні медійне «ельдорадо».

https://www.youtube.com/watch?v=KpulhzIERO4&feature=youtu.be