Активіст «Автомайдану», виконавчий директор «Центру розвитку міст» Олексій Гриценко в програмі Мирослави Бобровської «Хід королеви» розповів про проблеми на Дарницькій ТЕЦ.

«Якщо Дарницьку ТЕЦ закрити, умовно кажучи, за якісь порушення, то тепла не буде», - заявив активіст.

За його словами, альтернативи Дарницькій ТЕЦ на даний момент немає.

«За радянських часів вони всі були побудовані для забезпечення певних районів», - пояснює Гриценко.

Він зазначає, що сучасних технологій, які могли б її замінити, зараз теж немає.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Це величезне місто. А реалізація великих проєктів інфраструктурних – це величезні гроші, це мільярди, які, звісно, треба залучати і це треба робити. У будь-якому випадку це буде робитися в рамках угод міжнародних, які Україна підписала. Там вже йде питання про енергоефективність і в тому числі щодо адаптації клімату. Ці речі поступово робляться», - сказав активіст.

Гриценко також розповів, що деякі кияни самі роблять модернізацію своїх теплових пунктів.

«Ви бачили програму по бюджету участі, коли ОСББ могли отримувати часткову допомогу від міста, частково самі. Вони роблять модернізацію своїх теплових пунктів, ставлять деякі навіть сонячні батареї на цілі будинки для того, щоб зменшити витратну частину на забезпечення теплом, енергією тощо», - говорить він.

Активіст зазначає, що це великий пласт проблем.

«Я не скажу, що він ідеально вирішується. Якби ідеально вирішувався, напевно, вже все було б вирішено. Треба розуміти в тому числі обмеження бюджетні, вони об'єктивні. На даний момент Київ віддає найбільше грошей до центрального бюджету. Єдиний регіон в Україні, який віддає 60% ПДФО в центральний бюджет, у інших такого немає», - резюмував Гриценко.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Гриценко пояснив, чому важливо прийняти закон про екологічний контроль.

Також Знай.uа повідомляв, що Іллєнко розповів про національну ідею українців.

https://www.youtube.com/watch?v=LIqgCd19ok4&feature=youtu.be