Те, що повітря в Києві забруднене, ні для кого не секрет - в новинах постійно говориться про це. Але наскільки саме воно забруднене?

Ситуацію в програмі Мирослави Бобровської «Хід королеви» розглядає активіст «Автомайдану», виконавчий директор «Центру розвитку міст» Олексій Гриценко.

«Система моніторингу стану повітря в Києві вже створена, але тепер її потрібно довести до розуму. Вже побудована система моніторингу стану води та землі. Ми повинні отримати зріз того, що ми маємо зараз. Не маючи вихідних даних, ми не можемо вибудовувати стратегію», - говорить Гриценко.

За його словами, не можна сказати, що зараз таких даних абсолютно немає - але їх майже немає. У місті є інформація, з якої створюється щорічний звіт, але немає оперативних даних, з якими звик працювати бізнес.

«Ми вже розробляємо модель, яка дозволить поєднувати поточну інформацію з даними супутникових спостережень. Вона дозволить не тільки аналізувати поточну ситуацію, а й робити прогнози. Ми зможемо, наприклад, вирішувати, де висаджувати дерева, і в якій кількості», - говорить Олексій Гриценко.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він констатував, що українцям доведеться замінити свої автомобілі на електромобілі.

Також Гриценко розповів про проблеми на Дарницькій ТЕЦ.

https://www.youtube.com/watch?v=LIqgCd19ok4&feature=youtu.be