У програмі «Чаплига відповідає» анархіст Михайло Чаплига заявив, що не так страшно, якщо повернення боргів МФВ затягнеться на століття, як те, що місцеві органи самоврядування дозволять собі набирати кредити у бандитів.

Чаплига пояснює, що кредит Міжнародного валютного фонду звучить набагато страшніше, аніж він є насправді. Його виплата може затягнутися і на століття, але це цілком нормально. Аби не бути голослівним, анархіст наводить приклад з історії: Туреччина періоду Ататюрка виплачувала борги османів аж до 70-х років минулого століття.

«Дефолт - це значить: «Я не можу тобі повернути сьогодні, я поверну післязавтра, якщо буде», - пояснює Чаплига. Отже, у такому разі говориться не про відмову повертати кредити взагалі, а про відстрочку, про списання, про реструктуризацію. Наприклад, борг із 10 гривень зменшується до 5 та визнається у такій сумі.

«Більше я боюся зовсім іншого - я боюся тих боргів, які понароблювали наші місцеві органи самоврядування», - зазначає політолог. Так, гроші під заставу різних забудов взяли у приватних осіб і, як каже Чаплига, у бандитів.

Нагадуємо, Охріменко пояснив, як політики роблять з МВФ цапа відбувала.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше Politeka повідомляла про те, що Україна отримала лише 40% траншів від МВФ.

https://www.youtube.com/watch?v=MXYkXLXEDRM&feature=youtu.be