У сучасному світі інновації та постійний розвиток дуже важливі чинники для реалізації будь-якої продукції. Якщо не створювати щось нове, то це зроблять конкуренти, що послабить позиції на ринку.

Директор Керамічної групи Golden Tile та голова наглядової ради ПАТ «Харківський плитковий завод» Валентин Шеветовський у програмі Тараса Загороднього «Знай наших» розповів про важливість інновацій та інвестування у сфері виробництва керамічної плитки.

«Якщо взяти керамічну галузь, то вона дуже якісно та відверто показує роль інновацій взагалі у світі. За останні 10-12 років збут та споживання керамічної плитки збільшились у світі більше ніж у два рази. Це пов’язано з тим, що керамічна плита замінює такі матеріали, як мармур та дерево. Це відбувається, тому що керамічна технологія росте дуже швидко», - зазначив Шеветовський.

За словами експерта, Харківський плитковий завод кожен рік інвестує 10 млн. євро у нове обладнання і, на його думку, якщо вони цього не робитимуть, то вони вилетять з ринку.

«Якщо не інвестувати та не дивитись за інноваціями – одразу вилетиш з ринку. Ніколи не потрібно наздоганяти. Шукайте конкурентні переваги і у нашій державі такі є. Я розмовляв з геологами, і вони підтверджують, що в Україні є майже уся таблиця Менделєєва і усі корисні копалини», - підкреслив Шеветовський.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

На думку гостя програми, використовувати ресурсний потенціал України це вже є конкурентною перевагою. Як зазначає Шеветовський, головне не слідувати за іншими, а відрізнятись – поєднувати те, що до цього ніхто не поєднав.

Нагадаємо, для Знай.ua Шеветовський розповів про розвиток на міжнародному ринку.

Раніше Знай.ua публікував заяву Тизенгаузена, що в Україні медійне «ельдорадо».

https://www.youtube.com/watch?v=KpulhzIERO4&feature=youtu.be