Українці постійно звинувачують у всіх бідах президента, але, на думку Олексія Толкачова, від президента теж може бути толк, якщо змінити його функцію на стратегічну.

Політолог Олексій Толкачов в своїй програмі «Толчок» запропонував альтернативну функцію президента.

«В Україні часто пропонують ліквідувати посаду президента, нібито у нас всі проблеми через те, що президенти – «редиски» і намагаються узурпувати владу. Але у мене є ідея краще – не треба скасовувати посаду президента, від нього теж може бути користь. Біда України в тому, що президент не вписується в традиційну систему поділу влади на законодавчу, виконавчу і судову», - зазначив Толкачов.

Політолог придумав інший варіант, а саме створення четвертої гілки влади – стратегічної, на чолі з президентом. За його словами, ця гілка влади повинна продумувати стратегію країни на десятиліття вперед.

«Нехай парламент приймає закони і регулює суспільні відносини, уряд займається поточним управлінням країною, суди нехай відновлюють справедливість, а президентська стратегічна гілка влади в цей час повинна закладати основи для майбутнього», - запропонував ведучий.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

На думку Толкачова, президент повинен займатися розробкою стратегії по просуванню країни, вивчати можливі напрямки і вирішувати проблеми їх реалізації.

Нагадаємо, для Знай.ua Арестович розповів, як розвинути Україну.

Раніше Знай.ua публікував думку Толкачова, що в Україні ідеї Ілона Маска не мала б успіху.

https://www.youtube.com/watch?v=C1uIedHvqkw&feature=youtu.be