Що таке в сьогоднішній Україні профспілки? Чи має якесь значення в наше країні Трудовий кодекс?

Свою думку з цього приводу у програмі «Чаплига відповідає» висловлює політолог і анархіст Михайло Чаплига.

«Кажуть, що профспілки мають мільярди. Але всіх цих відкатів з санаторно-курортних активів вже давно немає. Зараз те, що ти можеш заробити - це те, що ти можеш заробити під час карантину. Зараз ми пропонували Кабміну санаторій «Жовтень», щоб провести туди кисень і прилаштувати туди коронавірусних хворих», - каже Чаплига.

За його словами, там потрібно якось виживати і пацієнтам, і персоналу. А будь-які казки про мільярди - це розмови на користь бідних.

«Ті профспілки, про які я говорю - це принцип. Ми повинні створити таку систему, в якій профспілки можуть бути профспілками. Так, зараз вони всі потворні. Навіть в розвинутих країнах є «жовті» профспілки, які співпрацюють з адміністрацією. У нас закон про профспілки написаний так, що вони можуть бути тільки потворними», - вважає Михайло Чаплига.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Чаплига виступив з критикою політики децентралізації.

Також він закликав відмовитися від показника валового внутрішнього продукту.

https://www.youtube.com/watch?v=MXYkXLXEDRM&feature=youtu.be