Харківські угоди не збільшували вплив Росії в Криму і не були запобіжником для України від вступу в Євросоюз.

Про це сказав політолог, кандидат історичних наук Кость Бондаренко в ефірі програми “Культ Особистості” з Русланом Бізяєвим.

За словами Костя Бондаренка, політтехнолог Юрій Левенець і колишній помічник президента Росії Владислав Сурков підготували ґрунт для Харківських угод. Далі над ними працювали профільні міністерства, люди, які були уповноважені вести перемовини, і президенти Росії і України. При цьому, Росія не розглядала ці угоди в ролі запобіжника від вступу України в НАТО.

"У Росії чудово розуміли, що ні в НАТО, ні в Євросоюз Україну не приймуть найближчим часом. Насправді це був навіть, з одного боку, своєрідний жест, що братський народ йде на деякі навіть утиски для себе. З панського плеча ми готові надати цю знижку", - сказав Бондаренко.

Він зазначив, що згідно з Харківськими домовленостями, в Криму не збільшилася присутність російських військ на жодного солдата, і ні на один корабель або літак. Таким чином, просто перепідтверджувалась ще на 25 років угода 1997 року.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Савченко розповіла про вихід з "Мінського процесу": відгризаєш собі Крим і Донбас, відкидаєш - і виходиш.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що вона також зазначила, що коли в 2014 році Росія вторглася в Україну, багато країн світу почали готуватися відбивати російське вторгнення.

https://www.youtube.com/watch?v=TuYip1zfCw0&feature=youtu.be