Чи дасть Міжнародний валютний фонд Україні черговий транш? А якщо все-таки дасть, то коли?

Ситуацію в ефірі програми «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує економіст, фінансовий аналітик, радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ.

«Я ще кілька місяців тому говорив про те, що відновлення співпраці з МВФ можливе не раніше осені 2021 року. Тоді наші чиновники заявляли, що переговори з МВФ ведуться, і черговий транш кредиту вже на підході. Але зараз довелося визнати очевидне. Ні про які травні, ні про яке червні мови бути не може. Потрібно розуміти, що Україна - чемпіон по невиконанню програм співпраці з МВФ», - наполягає Кущ.

За його словами, жодна така програма в нашій країні не була виконана на сто відсотків. Цей показник становив від 20 до 50-60 відсотків. Нинішня програма теж не стала винятком. Тому з п'яти мільярдів доларів наша країна отримала лише два.

«У МВФ є різні формати співпраці. Програма розширеного співробітництва передбачає великі суми, але і більш жорсткі вимоги. А ось Stand-by - це простенька програма, яка передбачає отримання грошей після виконання чергового кроку. Але навіть і тут Україна не виконала те, що обіцяла», - робить підсумки аналітик.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше, як повідомляв Знай.ua, Олексій Кущ розповідав про схеми, які використовуються на українській митниці.

Також він заявляв, що в нашій країні надавати все вільному ринку - значить проявляти соціальний расизм.

https://www.youtube.com/watch?v=abP_xj2We3c&feature=youtu.be