У програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24» політик Валерія Заружко заявила, що світ вже відчуває втому від українських питань, а відтак вони перемістились на другу сторінку газет.

Передусім гостя програми зазначає, що будь-який контакт між лідерами держав стосується їхніх відносин. А відтак не варто вважати, що розмова президентів США та РФ стосувалася виключно України. «Таке відчуття, що ми себе вважаємо пупом землі», - коментує вона ситуацію в країні.

Натомість реальний стан речей вже відрізняється від цих уявлень, Україна зійшла з перших шпальт, а тому не варто розраховувати й надалі на обговорення її проблем у світовому масштабі. «Ми розуміємо, що від України вже дещо втомилися на міжнародній арені, на жаль», - зазначає Заружко.

Водночас вона звертає увагу на те, що держава не зуміла свого часу правильно використати ту допомогу, яку їй надавали у дипломатичному плані. У такому разі єдине, що залишається зараз, – це гідно відповідати на виклики.

На питання, чи варто чекати на тотальне забуття, політик відповідає негативно. З іншого боку, українське питання плавно стане невеликим і другорядним. І це, зазначає Заружко, лише один бік медалі. «Про Україну в черговий раз будуть говорити без неї», - попереджає вона і додає, що такий стан речей свідчить про зміну статусу держави на міжнародній арені з суб’єкта на об’єкта.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадуємо, Заружко розповіла про проблеми мешканців Донбасу.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Заружко прокоментувала ажіотаж навколо зустрічі Зеленського і Макрона.

https://www.youtube.com/watch?v=s4UjumwOSZg&feature=youtu.be