Вже не стільки Україна турбується про кредити МВФ, як самому МВФ потрібне це кредитування.

Так заявив у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24» економіст Олексій Кущ, порівнявши державу з пацієнтом, якого лишити вже не можна.

Гість програми повідомляє, що сьогодні Міжнародний валютний фонд та Україна шукають новий варіант співпраці, аби розблокувати можливість надавати кредити й надалі.

Коментуючи цю ситуацію, він вдається до порівнянь: називає Україну в цій ситуації пацієнтом МВФ, якого лікують вже довго і давно, тобто вкладають кошти, а тому зараз просто так залишити його напризволяще не можна. «Вже дуже багато грошей ми їм винні», - зазначає він і додає, що сума, яку треба віддати найближчими роками, сягнула вже 5 мільярдів доларів.

«Крім того, багато поставлено на кін», - зазначає економіст. Так, йдеться не лише про можливість і надалі співпрацювати з Міжнародним валютним фондом, але й із Всесвітнім банком, Європейським банком реконструкції та розвитку, а також про кредитування Європейського союзу. «Тобто, це така системна програма купівлі українських еліт, яка реалізовувалася всі останні роки», - пояснює він. А відтак складається ситуація, коли не стільки Україна, скільки МВФ зацікавлений у співпраці та подальшому кредитуванні.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадуємо, Чаплига заявив, що кредити МВФ можна віддавати століттями, а бандитам – ні.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Охріменко прокоментував вимоги МВФ і пояснив, чому їх не виконують.

https://www.youtube.com/watch?v=abP_xj2We3c&feature=youtu.be