Якщо вже говорити про співпрацю Міжнародного валютного фонду з Україною, то потрібно ставити правильне питання: не чи буде транш, а чи допоможе він?

Щодо цього висловився Олексій Кущ, економіст, фінансовий аналітик і радник президента Асоціації українських банків, у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

«Співпраця з МВФ перетворилася для України у своєрідний культ карго», - порівнює Кущ. Як економіст він піднімає питання взагалі доцільності кредитів МВФ для України, оскільки розраховувати на їхню рятівну функцію марно. «Ніякий кредит нам допомогти не зможе», - додає він.

Експерт також попереджає, що саме лише кредитування не витягне економіку із кризи, це лише один елемент порятунку серед маси інших. З іншого боку, неефективне використання кредитів лише погіршує ситуацію. Кущ припускає, що саме так українська економіка за 5 років і дійшла до того стану, в якому вона перебуває зараз. «Кредити не виводили економіку з кризи, а тільки ще глибше заганяли в неї», - пояснює він.

Натомість кризу долати варто іншими шляхами. Експерт у цьому питанні обґрунтовує необхідність проведення суверенної економічної політики та відстоювання національних інтересів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадуємо, Кущ заявив, що відновлення співпраці з МВФ можливе не раніше осені 2021 року.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, як влада прикриває перерозподіл фінансових потоків боротьбою з контрабандою на митниці.

https://www.youtube.com/watch?v=abP_xj2We3c&feature=youtu.be