Фонд Національних інвестицій в нашій країні з'явився недавно і це щось нове в нашому економічному та інвестиційному житті. Про його мету та завдання ми можемо тільки здогадуватися. Про це розповів експерт і економіст Олексій Кущ в своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на YouTube.

«За інформацією яка просочується в пресу, займатися цей фонд буде залученнями інвестицій з країн Перської затоки. Спочатку всі думали, що цей фонд буде інвестиційною нянею для національного бізнесу, але для вітчизняного бізнесу це дуже дороге задоволення. Тому фонд Національних інвестицій буде обслуговувати багатих людей з країн Перської затоки», - сказав економіст.

Кущ розповів, що на посаду виконуючого обов'язки керівника фонду Національних інвестицій призначили Тимофія Милованова. Він буде займатися дуже цікавою працею, він буде залучати те, чого у нас немає.

«Якщо подивимося на динаміку прямих іноземних інвестицій, то у минулому році за даними Національного банку у нас був чистий відтік прямих іноземних інвестицій в розмірі 850 мільйонів доларів. Інвестиції до нас не приходять, вони навпаки від нас йдуть. Більше 3 мільярдів доларів компанії з іноземними капіталами вивели в минулому році з України у вигляді дивідендів і різних інших інструментів виведення грошей», - сказав економіст.

Кущ розповів, що гроші з України витікають, як вода в пісок, а припливу інвестицій практично немає. Фонд національних інвестицій буде займатися порожнім місцем в нашій економіці. 850 мільйонів доларів відтоку інвестицій - це досить велика сума, в останні роки у нас приплив іноземних інвестицій був на рівні кількох мільярдів доларів на рік, і тільки у 2016 році був чистий відтік близько 450 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

«У минулому році відтік інвестицій перевищив в два рази зниження іноземних інвестицій 2016 року, при врахуванні того, що це був період після фази активних бойових дій, втрати територій і структурної економічної кризи. А вийшло, що 2020 рік виявився для нас складнішим, хоча падіння економіки було не таким сильним, всього 4%. Цей відтік, який відбувається з України, можна частково пояснити кризою, але все на кризу списати не можна», - резюмував економіст.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що наше Міністерство соціальної політики планує допомогти пенсіонерам, які отримують середню пенсію або менше.

Також раніше Кущ розповідав, що безправними у своїй країні стають люди, які цю країну фактично і побудували.

https://www.youtube.com/watch?v=32nVD2OFDQw&feature=youtu.be