Україна може запропонувати інвесторам з країн Перської затоки три напрямки для інвестицій: інфраструктуру, технології інновацій та третинний сектор економіки. Про це розповів експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на YouTube.

«Якщо брати інфраструктуру - це створення транснаціонального транспортного коридору Балтійське - Чорне море з поглибленням акваторії Прип'ять - Дніпро і відповідно рух вантажу з Балтійського в Чорне море по річковим комунікаціям. При цьому будівництво средньотоннажних судів класу річка-море», - сказав економіст.

Кущ розповів, що це дійсно колосальний проєкт, в якому зараз зацікавлені і поляки, які можуть підтягнути до цього проєкту європейських інвесторів, а Україна відповідно могла б залучити до цього проєкту країни Перської затоки.

«Але при цьому потрібна модернізація наших портів, тому що зараз та концесія, яка підписана на наші порти, передбачає видавлювання з них останніх соків, при відсутності істотної модернізації. Тобто ідея правильна, а реалізації немає», - сказав економіст.

Кущ підкреслив, що ми беремо інфраструктуру енергетичну - це створення в Україні замкнутого ядерного циклу, видобуток уранової руди, збагачення, виробництво ядерного палива для атомних електростанцій і утилізація цього палива, замкнутий ядерний цикл. І відповідно модернізація наших морально і фізично застарілих атомних реакторів.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

«Це проєкт на мільярди доларів, під який можна було б підтягти і проєкт будівництва енергомосту в Європу, щоб утворений профіцит електроенергії, який у нас буде після модернізації атомної енергетики, можна було експортувати до Європейського союзу», - резюмував економіст.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що одна зі схем, на митниці - це коли завозиться товар за заниженою ціною.

Також раніше Кущ розповів, що піраміда ОВДП кінця 1990-х працює в Україні по сьогодні.

https://www.youtube.com/watch?v=32nVD2OFDQw&feature=youtu.be