Інфекціоніст Вадим Арістов у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповів, яких заходів варто вжити владі, аби заохотити молодих перспективних лікарів працювати в Україні.

Арістов звертає увагу, що ця проблема в принципі стосується не лише витоку перспективних спеціалістів з України, а взагалі держави. «Нас перетворили на такий ресурсний придаток великих економік», - резюмує він.

З іншого боку, інфекціоніст бачить можливість змінити такий стан речей і навіть пропонує, як саме. «По-перше, створюючи правильні точкові посади, тому що в високоспеціалізованих закладах є достатньо грошей і там можна втримати найталановитіших», - пояснює він. Друга пропозиція експерта полягає у тому, аби зуміти втримати спеціалістів ще на кілька років в державі та використати їхні навички на її благо. У такому разі, навіть якщо витік буде, то на заміну втраченим лікарям прийдуть нові.

На думку Арістова, українській системі медицини бракує інституту наставництва та в принципі практики. «Практика - вона, взагалі-то, безцінна», - переконаний гість програми. Можливість попрацювати з реальними пацієнтами у найкращих клініках частково розв’язала би цю проблему. «Вони б затримувались на додаткові 2-3 роки, щоб набити руку», - каже він про молодих медиків.

Інфекціоніст вважає за потрібне створити також спеціальні університетські госпіталі для інтернатури та резидентури цих спеціалістів, а також розробити програми навчання закордоном з умовою обов’язкової кількарічної роботи потім в Україні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадуємо, Арістов розповів, яка ланка в національній системі охорони здоров'я дала збій.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Арістов розповів про економію в системі охорони здоров’я.

https://www.youtube.com/watch?v=6kjV337BLGk&feature=youtu.be