Як в Кабміні відбувалися кадрові призначення у період президентства Петра Порошенка, згадав у програмі правника Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» Ігор Шевченко, колишній міністр екології та природних ресурсів України.

Гість програми згадує, які умови поставив, коли отримав пропозицію стати Міністром екології та природних ресурсів. «Ніякої корупції, ніяких розпилів бюджетних грошей і кадрова свобода», - сказав він. Онищенко тоді додав до цього лише позаштатного радника з нафтогазових питань, оскільки сам Шевченко ще не надто розбирався у цій галузі. За певний час його сповістили про згоду Петра Порошенка на таке призначення та запросили на співбесіду.

«Але Петро Олексійович – він же такий хитрий», - зазначає ексміністр. Він розповідає про те, що колишній президент України дав доручення Онищенку домовитися з Тимошенко або Ляшком про квоту, аби за нею, а не за БПП, призначити його на посаду. «Я був такий романтично-наївний», - говорить Шевченко про себе.

Призначення заступників теж відбувалося за певними умовами. «Він мене вже поставив перед фактом: або – або», - згадує гість програми. Так, Тимошенко запропонувала кілька кандидатур, зокрема на посаду заступника та голови Держгеонадер. За результатами співбесіди, яку провів Шевченко, вони підійшли як професіонали, отже, він їх подав, а далі йшло голосування Кабінету міністрів.

У цій ситуації хитрим Шевченко назвав уже Яценюка. Уряд проголосував, прем’єр повинен був поставити свій підпис того ж дня, натомість не ставив його кілька тижнів. «А потім Яценюк каже: «А я не підпишу взагалі. Це люди Тимошенко. Ми їх викреслили», - обурюється колишній міністр.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадуємо, Шевченко розповів, як побував Дон Кіхотом українського політикуму.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що всередині Порошенка йде боротьба між підприємцем і політиком.

https://www.youtube.com/watch?v=FvmNOQBFbGQ&feature=youtu.be